Pagina wordt geladen ...

***Bericht aan alle Drentse inwoners***

Alle Drentse huisartsen werken met elkaar samen om zo voorbereid te zijn op de verwachte toestroom van corona-patiënten. In dit bericht leggen we graag uit hoe we ons met elkaar voorbereiden op de corona-zorg en misschien nog wel belangrijker: wat u daarvan als Drentenaar merkt.

***Mag ik de huisartsenpraktijk bellen?***

Dit is één van de meest gestelde vragen van de afgelopen dagen. Ja, de huisartsenpraktijk is gewoon open voor al uw medische vragen. Heeft u hulp nodig, aarzel dan niet ons te bellen. Wel maken we hierin een onderscheid tussen corona-klachten en andere klachten.
Gaat het om corona-klachten*? Dan houden wij vast aan het landelijk beleid en dat is thuisblijven. Bent u verkouden of hoest u? Dan blijft u binnen. Hiervoor hoeft u geen contact op te nemen met uw huisarts. Merkt u een verandering en voelt u zich zieker worden? Dan neemt u wel contact op met de huisartsenpraktijk. Vindt de huisarts of doktersassistent het nodig u te zien? Dan komt u naar het aparte hoestspreekuur, vaak op een andere locatie, of legt de huisarts een visite af bij u thuis.

Wat betreft de ‘andere klachten’: Als u overdag huisartsenhulp nodig heeft, dan neemt u net als anders contact op met de eigen huisartsenpraktijk. Heeft u ’s avonds, ’s nachts of in het weekend huisartsenzorg nodig? Dan belt u de centrale huisartsendienst (telefoonnummer: 0900-1120112)
Is het veilig om naar de dokter te gaan?

Hoe kunt u helpen? We rekenen op uw hulp om besmetting te voorkomen. Onder andere door binnen te blijven bij milde klachten en door uit te spreken of u koorts heeft wanneer u contact opneemt met de eigen huisarts of huisartsenpost.Vermoedt u dat u corona-klachten heeft? Geef dat dan duidelijk aan als u ons belt. Zowel voor uzelf, voor uw dierbaren als voor uw zorgverleners.

***Dank u wel***


bel ons Bel ons op 0528 26 25 86 | Voor spoed bel met 0528 22 00 05