Pagina wordt geladen ...

Wat is een boostervaccinatie?

Een boostervaccinatie is een extra vaccinatie bovenop de eerdere basisvaccinatie(s). Het is een prikkel voor het afweersysteem. En is bedoeld om de bescherming tegen COVID-19 te versterken. Mensen ouder dan 60 krijgen de boostervaccinatie als eerste aangeboden, omdat zij na de eerste vaccinatie(s) een minder hoge bescherming bereiken tegen corona. 

Inmiddels hebben de eerste patienten de oproep voor een boostervaccinatie in de bus gekregen. Deze brief is afkomstig van de GGD, u kunt daar een afspraak maken voor uw booster vaccinatie. Wij hebben in onze praktijk geen boostervaccins op voorraad.

Voor thuiswonende kwetsbare ouderen die niet in staat zijn om naar een vaccinatie locatie toe te gaan is de GGD bezig met een mobiel prik team die deze patiënten aan huis kan gaan prikken. Naar verwachting kan dit mobiele prikteam per januari deze mensen thuis gaan bezoeken, wij als huisartsenpraktijk moeten de patienten aanmelden voor dit prikteam. Bel naar de praktijk indien u fysiek niet in staat bent om een GGD vaccinatielocatie te bezoeken. 

Meer weten? Kijk op de website van de GGD of bel naar 0592-709709 (7 dagen per week bereikbaar tussen 08.00u - 17.00u)

Lees alle actuele informatie rondom het vaccineren op Drenthe vaccineert

Wilt u zich laten vaccineren? Maak online een afspraak via de website van de rijsoverheid, klik hier

Heeft u last van prikangst? Lees hier meer over op: Erg gespannen voor een prik


bel ons Bel ons op 0528 26 25 86 | Voor spoed bel met 0528 22 00 05