Pagina wordt geladen ...

Stoptober 2021; stop in 28 dagen met roken

Wat is Stoptober?

Het duurt nog even, maar goed om er al vast over na te denken.....Vanaf 2 september begint de landelijke campagne van Stoptober en vanaf 1 oktober begint de 28 dagen niet roken reis. Je wordt als Stoptober-deelnemer elke dag gesteund en aangemoedigd om het vol te houden middels de gratis Stoptober app, verschillende social mediakanalen, het gratis Stoptober magazine, in het Stoptoberhuis en via Stoptober.tv.

Waarom 28 dagen?

Uit onderzoek blijkt dat 28 dagen net lang genoeg is om te ervaren wat de positieve effecten zijn van stoppen met roken. De meeste ontwenningsverschijnselen zijn dan achter de rug. Bovendien is een periode van 28 dagen goed te overzien. Ook is de kans om blijvend te stoppen met roken maar liefst vijf keer groter als je het 28 dagen volhoudt dan wanneer je die 28 dagen niet haalt. Veruit de meeste deelnemers (92%) hebben Stoptober positief beoordeeld, blijkt uit onze enquête. De app, steun via Facebook en andere social media en de berichten per e-mail hebben daarbij enorm geholpen, geven de stoppers aan. Ongeveer tweederde van alle deelnemers heeft het 28 dagen volgehouden. En elke dag niet roken telt!

Stoptober werkt

Uit onderzoek van het AMC in 2017 is gebleken dat 70% van de Stoptober-deelnemers het volhoudt. Bijna de helft is drie maanden later nog steeds gestopt.

Hogere slagingskans met Stoptober

Dit percentage is vijf keer zo hoog als een 'gewone' stoppoging , zo laat het onderzoek van de afdeling sociale geneeskunde van het AMC zien.

Zelfvertrouwen groeit

Uit het onderzoek blijkt dat deelnemers grote steun ervaren door de hulp vanuit Stoptober en door andere stoppers. Dankzij Stoptober neemt het zelfvertrouwen toe dat stoppen met roken lukt. De belangrijkste redenen die deelnemers geven waarom Stoptober voor hen werkt: de Stoptober-app (38%), samen stoppen (37%), steun (38%) en tijdsaanduiding (30%).

Nieuw nationaal stopmoment

Google toont aan dat het aantal zoekopdrachten naar stoppen met roken in oktober het niveau van 1 januari heeft bereikt. Stoptober is dus een nieuw belangrijk nationaal stopmoment geworden, naast 1 januari.

Deelname Stoptober heeft positief effect op stoppen met roken

De studie van het AMC biedt het bewijs dat deelname aan Stoptober een belangrijk gunstig effect heeft op stoppen met roken. Het positieve effect op het zelfvertrouwen van rokers en niet-roker steunt hen ook op langere termijn in het stopproces.

Wil je meedoen aan Stoptober? Geef je op

Klik hier


bel ons Bel ons op 0528 26 25 86 | Voor spoed bel met 0528 22 00 05