Pagina wordt geladen ...

Update patiëntenzorg en het corona virus. Editie: april 2022

Om ervoor te zorgen dat we iedereen goede zorg kunnen blijven bieden en de kwetsbaren in de samenleving beschermen tegen de toegenomen aanwezigheid van het cronavirus, zijn er helaas extra maatregelen om de snelle verspreiding van het virus af te remmen.  Wij leveren nog steeds de reguliere patiëntenzorg, maar dan in aangepaste vorm. Daarbij blijven wij ons strikt houden aan de RIVM richtlijnen die gelden voor huisartsen. Naar aanleiding van het advies van de LHV (de Landelijke Huisartsen Vereniging) blijven wij de 1,5 meter maatregel toepassen voor onze patiënten en gasten. 

Voor meer informatie over het coronavaccin, klik hier en hier

De aangepaste werkwijze bent u wellicht inmiddels gewend (zie hieronder). Voor zolang de maatregelen voor afstand houden gelden, blijft het belangrijk om ons contact zoveel mogelijk op afstand uit te voeren. Onze voorkeur is consulten via de telefoon of online, maar dat is niet altijd mogelijk. Dan bent u uiteraard welkom na telefonisch overleg met de assistente.

Kom niet naar de praktijk indien u een of meerdere van de volgende klachten heeft: koorts, verkoudheid, hoesten, niezen, keelpijn, moeite met ademen, veranderde geur/smaak. 

 1. Overleg altijd eerst telefonisch voordat u naar de praktijk komt. 
 2. De assistente staat u te woord en zal uw klachten uitvragen, zo nodig wordt u teruggebeld door uw huisarts.
 3. Wanneer u een afspraak krijgt op de praktijk, kom dan niet te vroeg (maximaal 5 minuten).
 4. Kom zoveel mogelijk alleen, indien nodig mag u begeleiding meenemen.
 5. Bij binnenkomst kunt u uw handen desinfecteren. Bij de liften staat een desinfectiepaal
 6. Er is een beperkt aantal stoelen beschikbaar in de wachtkamer.
 7. Wij schudden geen handen.
 8. Spreekuren waarbij lichamelijk onderzoek nodig is zullen worden gedaan met mondkapje en handschoenen.

Wij beseffen ons dat deze veranderingen niet overeenkomen met de laagdrempeligheid die u van ons gewend bent maar deze veranderingen zijn nodig om verdere verspreiding van het corona virus tegen te gaan. We hopen op uw begrip.

Herhaalmedicatie

U kunt uw medicijnen op verschillende manieren herhalen:

 1. Via de receptenlijn. Bel het telefoonnummer van uw praktijk en kies voor optie 2 in het keuzemenu of bel rechtstreeks naar de receptenlijn van uw praktijk. Spreek uw naam, geboortedatum en gewenste herhaalmedicatie duidelijk in. 
 2. Via MijnGezondheid.net. Meld u aan voor MijnGezondheid.net en regel uw herhaalmedicatie online. Meer informatie kunt u vinden op onze website of via de assistente krijgen.
 3. Lege medicijndoosjes inleveren. Gooi deze NIET meer in de recepten box bij de balie. U kunt ze wel in de brievenbus gooien. Deze bevindt zich buiten bij de ingang. 

Praktijkondersteuners

Heeft u een afspraak staan voor controle bij de praktijkondersteuner voor hart en vaatziekten/diabetes (suikerziekte) en/of COPD/astma, dan kunt u er vanuit gaan dat deze doorgaat. Twijfelt u over uw afspraak, neem dan contact met ons op.  I.v.m. het oprukken van de omnikron variant kunnen wij maar incidenteel een longfunctieonderzoek inplannen.

De praktijkondersteuners GGZ en POH jeugd hebben de spreekuren inmiddels ook weer opgepakt, u kunt nog wel kiezen voor een telefonische afspraak bij de POH-GGZ indien nodig.

Testen op corona 

Iedereen in Drenthe kan, met klachten die wijzen op het coronavirus, worden getest. Het aanmelden voor een test kan via de GGD Drenthe, op telefoonnummer 0800-1202. Dit kan tussen 08.00 uur en 20.00 uur. Houdt uw BSN (Burgerservicenummer) bij de hand. Indien u na het contact met de GGD toch nog vragen heeft dan kunt u contact opnemen met de praktijk. Bij het aanmelden voor een coronatest bent u een geldig e-mailadres en 06-nummer nodig. U kunt niet bij ons op de praktijk getest worden. 

Uitleg voor laaggeletterden 

Er is een aparte website met uitleg over corona voor laaggeletterden en mensen waarvan Nederlands niet de moedertaal is. Om deze website te bezoeken klik hier.

We hopen op uw begrip en medewerking.

Huisartsen en medewerkers van Huisartsenpraktijk de Linde


bel ons Bel ons op 0528 26 25 86 | Voor spoed bel met 0528 22 00 05