Pagina wordt geladen ...

Update patiëntenzorg en het corona virus. Editie: oktober 2022

Corona lijkt inmiddels iets uit het verleden en gelukkig kunnen wij alle officiële maatregelen laten vieren. De wachtkamer is weer gezelliger ingericht met meer zitplaatsen, en wij kunnen ons werk weer doen zonder doktersjas, mondkapje en/of handschoenen. Wij kunnen patiënten met luchtweg klachten wel weer zien op het spreekuur met de voorwaarde dat zij negatief getest zijn op covid, dit mag zijn getest met een zelftest. U hoeft hiervoor niet per se naar de GGD voor een pcr test. Wij verzoeken u een mondkapje te dragen indien u de praktijk bezoekt met luchtweg klachten. Wij beseffen ons dat deze veranderingen niet overeenkomen met de laagdrempeligheid die u van ons gewend bent maar deze veranderingen zijn nodig om verdere verspreiding van het corona virus tegen te gaan. 

Voor meer informatie over het coronavaccin, klik hier en hier

Kom niet naar de praktijk indien u een of meerdere van de volgende klachten heeft: koorts, verkoudheid, hoesten, niezen, keelpijn, moeite met ademen, veranderde geur/smaak. 

  1. Overleg altijd eerst telefonisch voordat u naar de praktijk komt. 
  2. De assistente staat u te woord en zal uw klachten uitvragen
  3. Bij binnenkomst kunt u uw handen desinfecteren. Bij de liften staat een desinfectiepaal
  4. Wij schudden geen handen.

Testen op corona 

Iedereen in Drenthe kan, met klachten die wijzen op het coronavirus, worden getest. Het aanmelden voor een test kan via de GGD Drenthe, op telefoonnummer 0800-1202. Dit kan tussen 08.00 uur en 20.00 uur. Houdt uw BSN (Burgerservicenummer) bij de hand. Indien u na het contact met de GGD toch nog vragen heeft dan kunt u contact opnemen met de praktijk. Bij het aanmelden voor een coronatest bent u een geldig e-mailadres en 06-nummer nodig. U kunt niet bij ons op de praktijk getest worden. 

Uitleg voor laaggeletterden 

Er is een aparte website met uitleg over corona voor laaggeletterden en mensen waarvan Nederlands niet de moedertaal is. Om deze website te bezoeken klik hier.

We hopen op uw begrip en medewerking.

Huisartsen en medewerkers van huisartsenpraktijk de Linde

 

Afbeelding corona GGD

NB: via deze link kunt u zelf online een afspraak maken voor een corona test bij een testlocatie van de GGD. Houd uw burgerservicenummer (BSN) bij de hand. Blijf thuis en ga alleen naar buiten voor de test.

 


bel ons Bel ons op 0528 26 25 86 | Voor spoed bel met 0528 22 00 05