Pagina wordt geladen ...

 

Update patiënten zorg huisartsenpraktijk de Linde na eerste golf Corona uitbraak. (editie: februari 2021)

Helaas houdt het coronavirus ons nog steeds in zijn greep. Er worden nog steeds veel mensen besmet met het coronavirus. Inmiddels is er een avondklok. Dit is een zware coronamaatregel bovenop de huidige lockdown. Sinds de uitbraak van het coronavirus hebben we de openstelling van de praktijk moeten aanpassen. Helaas kunnen we die veranderingen nog niet terug draaien. Wij leveren nog steeds de reguliere patiëntenzorg, maar dan in aangepaste vorm. Daarbij blijven wij ons strikt houden aan de RIVM richtlijnen die gelden voor huisartsen.

Op dit moment krijgen wij veel vragen over de coronavaccinatie. Provincie Drenthe wijkt af van de landelijke trend. Meer informatie volgt zeer binnenkort. Houd onze website en Facebookpagina in de gaten. Voor meer informatie over het coronavaccin, klik hier en hier

De aangepaste werkwijze bent u wellicht inmiddels gewend (zie hieronder). Voor zolang de maatregelen voor afstand houden gelden, blijft het belangrijk om ons contact zoveel mogelijk op afstand uit te voeren. Onze voorkeur is consulten via de telefoon of online, maar dat is niet altijd mogelijk. Dan bent u uiteraard welkom na telefonisch overleg met de assistente.

 1. Overleg altijd telefonisch voor u naar de praktijk toekomt.
 2. De assistente staat u te woord en zal uw klachten uitvragen, zo nodig wordt u teruggebeld door uw huisarts.
 3. Wanneer u een afspraak krijgt op de praktijk, kom dan niet te vroeg (maximaal 5 minuten).
 4. Kom alleen, indien nodig mag u maximaal één begeleider meenemen.
 5. Bij binnenkomst kunt u uw handen desinfecteren. Bovenaan de trap en bij de liften staat een desinfectiepaal
 6. Er is een beperkt aantal stoelen beschikbaar in de wachtkamer.
 7. Wij schudden geen handen.
 8. Spreekuren waarbij lichamelijk onderzoek nodig is zullen worden gedaan met mondkapje en handschoenen.

Wij beseffen ons dat deze veranderingen niet overeenkomen met de laagdrempeligheid die u van ons gewend bent maar deze veranderingen zijn nodig om verdere verspreiding van het Corona virus tegen te gaan. We hopen op uw begrip.

Herhaalmedicatie

U kunt uw medicijnen op verschillende manieren herhalen:

 • Via de receptenlijn. Bel met nummer 0528-270500 en kies voor optie 2. Spreek uw naam, geboortedatum en gewenste herhaalmedicatie duidelijk in.

 • Via MijnGezondheid.net. Meld u aan voor Mijn Gezondheid.net en regel uw herhaalmedicatie online. Meer informatie kunt u vinden op onze website of via de assistente krijgen.

 • Lege medicijndoosjes inleveren. Gooi deze NIET meer in de recepten box bij de balie. U kunt ze wel in de brievenbus gooien. Deze bevindt zich buiten bij de ingang.

Praktijkondersteuners

Heeft u een afspraak staan voor controle bij de praktijkondersteuner voor hart en vaatziekten/diabetes/COPD/Astma, dan kunt u er vanuit gaan dat deze doorgaat. Twijfelt u over uw afspraak, neem dan contact met ons op.

Voorlopig kunnen we nog geen longfunctietesten doen helaas. 

De praktijkondersteuners GGZ hebben ook spreekuur, zowel op de praktijk als telefonisch.

 

Voor meer informatie over het Corona virus kunt u kijken op de volgende websites:

https:rivm.nl en/of https:thuisarts.nl

 


bel ons Bel ons op 0528 26 25 86 | Voor spoed bel met 0528 22 00 05