Pagina wordt geladen ...

Over onze praktijkmedewerkers

Doktersassistente

In onze praktijk werken 6 vaste assistentes die allemaal in het bezit zijn van een diploma. 

Wanneer u belt of brengt een bezoek aan de praktijk,  krijgt u altijd het eerst te maken met de assistente. Zij maakt de afspraken. Dit kan betekenen dat zij u vraagt waarvoor u de huisarts wilt raadplegen.  Zo kan zij in overleg met u bepalen op welk tijdstip voor u het beste een afspraak gemaakt kan worden. Dit geldt ook bij het aanvragen van een huisbezoek.

U kunt met vele medische en praktische vragen bij de assistente terecht.

Net als de huisarts heeft ook zij haar beroepsgeheim. De assistente is opgeleid en schoolt regelmatig bij.

De praktijkassistentes doen zelfstandig, op afspraak, medische verrichtingen.

Stagiaire doktersassistente

In onze praktijk kunt u regelmatig stagiaires aantreffen. Het is voor hen noodzakelijk dat zij in hun opleiding geleerde vaardigheden leren toepassen in de praktijk. De doktersassistente-stagiaires komen van het Alfa College in Hoogeveen en Deltion College in Zwolle.

Praktijkverpleegkundigen

De praktijkverpleegkundige richt zich voornamelijk op patiënten met een chronische ziekte (b.v. suikerziekte of longziekten). Ook kan zij u helpen om te stoppen met roken. Tijdens haar spreekuren zal zij zich bezighouden met controles, begeleiding of voorlichting. De huisarts blijft verantwoordelijk voor de geboden zorg.

Binnen de praktijk zijn er 2 praktijkverpleegkundigen werkzaam.

  • Herma Klompsma: zij werkt dinsdag, woensdag en donderdag.
  • Angelique Bouwhuis: zij werkt op dinsdag, donderdag en vrijdag.

Meestal wordt u verwezen door u eigen huisarts om een bezoek te brengen aan de praktijkverpleegkundige. U kunt daarvoor een afspraak maken bij de assistente.

Praktijkondersteuner GGZ

Bij ons in de praktijk zijn er 2 praktijkondersteuners GGZ werkzaam. (Dhr.P.Stegeman en Mevr.vd Schaar). Het doel is om - samen met de huisarts - mensen met psychische problemen sneller en doeltreffender te kunnen helpen.

Concreet betekent dit dat praktijkondersteuner van het GGZ te Assen wekelijks spreekuur houdt in de praktijk van uw huisarts. Een praktijkondersteuner GGZ is een deskundige op het gebied van de geestelijke gezondheidszorg. Binnen het kader van dit project heeft uw huisarts u voor een eerste gesprek verwezen naar de praktijkondersteuner GGZ in zijn/haar praktijk. Dit gesprek zal ongeveer een drie kwartier duren. Tijdens het gesprek wordt samen met u gekeken welke problemen u heeft.

Op basis daarvan zal de praktijkondersteuner GGZ u adviseren over de voor u geschikte hulp. Dit kan een verwijzing naar de GGZ, het Maatschappelijk Werk of een andere instantie zijn, maar ook twee of drie vervolggesprekken met de praktijkondersteuner GGZ  in de huisartspraktijk. De praktijkondersteuner GGZ overlegt dit altijd met uw huisarts. Uw medische gegevens blijven binnen de huisartspraktijk. Als u na het eerste gesprek met de praktijkverpleegkundige GGZ doorverwezen wordt naar een andere instantie worden uw medische gegevens alleen aan die instantie ter beschikking gesteld na uw toestemming.

  • Dhr.P. Stegeman is werkzaam op woensdag en vrijdag.
  • Mevr.Beerda is werkzaam op woensdag.
bel ons Bel ons tijdens kantooruren op 0528 26 25 86 | Voor spoedgevallen kunt u bellen met 0528 22 00 05