Pagina wordt geladen ...

Praktijkondersteuners

Maak kennis met onze praktijkondersteuners.

de-linde-angelique

Angelique Bouwhuis

Praktijkondersteuner Somatiek

Angelique werkt sinds augustus 2015 in de praktijk. Angelique is in 1991 begonnen aan de opleiding tot verpleegkundige in de Isala klinieken in Zwolle. Na haar diplomering heeft ze vier jaar gewerkt als verpleegkundige op een neuro-chirurgische afdeling. Daarna is ze de  kinderaantekening gaan doen en heeft ze twee jaar op de kinderafdeling van de Isala klinieken gewerkt.

Angelique begeleidt in de praktijk patiënten met Diabetes Mellitus, Astma/COPD en patiënten die willen stoppen met roken. Ouderenzorg is ook een aandachtsgebied.

Angelique werkt op maandag om de week, dinsdag, donderdag en vrijdag.

 

de-linde-herma

Herma Klompsma

Praktijkondersteuner Somatiek

Herma werkt sinds 2002 als praktijkverpleegkundige in de Linde. Haar opleiding voor verpleegkundige A heeft ze van 1981 tot 1984 gedaan in Enschede. Daarna heeft ze de specialisatie gynaecologie  en obstetrie (kraam) gedaan. Van 1986 tot 2002 heeft ze als gespecialiseerd verpleegkundige obstetrie gewerkt in het scheperziekenhuis te Emmen. In 2002-2003 heeft ze de opleiding praktijkverpleegkundige gevolgd in Nijmegen. Herma ziet patienten met diabetes, copd en astma. Daarnaast geeft ze voorlichting aan patienten met verhoogd risico op hart en vaatziekten, begeleidt ze mensen die willen stoppen met roken en houdt ze zich bezig met ouderenzorg. Herma werkt op dinsdag, woensdag en donderdag.

medewerkers-geen-afbeelding

Pieter Stegeman

Praktijkondersteuner GGZ

Pieter Stegeman werkt sinds 2010 als praktijkondersteuner voor de GGZ  in praktijk De Linde. In eerste instantie gedetacheerd vanuit GGZ Drenthe, sinds april 2014 in dienst van de huisartsenpraktijk. Daarnaast is hij nog werkzaam als POH GGZ in huisartsenpratkijk in Smilde.

Opleiding tot psychiatrisch verpleegkundige gevolgd in Amersfoort, daarna langere tijd gewerkt in Dordrecht e.o. en ook daar de opleiding tot sociaal psychiatrisch verpleegkundige gevolgd. In 2007 bij GGZ Drenthe gaan werken als SPV op de poli-kliniek en als gedetacheerd SPV in huisartsenpraktijk.

Ik vind het belangrijk op zoek te gaan naar de positieve krachten van mensen. Iedereen, ook al ben je even helemaal vastgelopen, heeft sterke kanten die soms helemaal ondergesneeuwd zijn. Mijn uitgangspunt  is: wat is nodig om weer terug te komen in de eigen kracht?  In het beantwoorden van die vraag ben ik een rustige luisteraar die positief is ingesteld.

Werkdagen in De Linde: woensdag en vrijdag

Betty Bearda

Betty Beerda

Praktijkondersteuner GGZ

Betty is in 2016/2017 werkzaam geweest bij de Linde, tijdens de opleiding poh-ggz.  Sinds 2018 hier in dienst. Daarnaast is ze nog werkzaam als poh-ggz in de huisartsenpraktijk in Nijeveen en als verpleegkundige/begeleider bij de Waringin in Zuidwolde, beschermd wonen voor mensen met een ernstige psychiatrische aandoening.

Betty heeft de opleiding HBO-V gevolgd in Leeuwarden. Daarna in het ziekenhuis in Hoogeveen gewerkt, zowel op de chirurgische afdelingen als op de PAAZ. En voor Cosis/Promens Care, zowel ambulant als in het beschermd wonen.

Haar uitgangspunt is om waar mogelijk een klacht om te zetten in een wens en samen op zoek te gaan wat er nodig is om deze wens te realiseren.

“Als de ander niet de ruimte krijgt zich te laten zien, weet je niet wie je helpt, laat staan waarmee je zou kunnen helpen”.

 

 

 
bel ons Bel ons tijdens kantooruren op 0528 26 25 86 | Voor spoedgevallen kunt u bellen met 0528 22 00 05