Pagina wordt geladen ...

Advies bij huidproblemen

Heeft u een probleem met uw huid, zoals een verkleurd plekje, rode bultjes of veel jeuk? Maak dan een afspraak met de huisarts. Tijdens de afspraak bekijkt de huisarts uw huid en stelt hij een aantal vragen. Meestal is het dan meteen duidelijk wat het is en hoe het kan worden opgelost. Bijvoorbeeld met een huidzalf.
 

Zo nodig contact met ziekenhuis

Soms weet de huisarts niet zeker wat het probleem is. Dan vraagt hij online de hulp van een dermatoloog (huidarts in het ziekenhuis). Dit gaat als volgt:
  1. De huisarts maakt foto’s van uw huid en stuurt ze naar het ziekenhuis, samen met uw gegevens en uw antwoord op een aantal vragen.
  2. De dermatoloog bekijkt de foto’s en reageert binnen 3 dagen. Meestal weet de dermatoloog wat het probleem is en hoe het kan worden opgelost.
  3. U gaat naar de huisarts om het antwoord van de dermatoloog te bespreken. Meestal kan de huisarts u direct een recept voor medicijnen meegeven. 
 
Het kan zijn dat u hierna toch naar het ziekenhuis moet komen. Bijvoorbeeld als de dermatoloog uw huid zelf wil bekijken, of als medicijnen het probleem niet kunnen oplossen. Meestal is het niet nodig om naar het ziekenhuis te gaan. Met deze manier van werken verminderen we 75% van de doorverwijzingen naar de dermatoloog.
 

Verstuurd via veilige verbinding

De huisarts en de dermatoloog hebben contact over het internet, via een veilige verbinding. Op die manier weten we zeker dat niemand anders bij uw gegevens kan. 
 

Kosten van eigen risico

Normaal valt een bezoek aan de huisarts onder de basiszorg. Dat betekent dat u niet hoeft te betalen voor een bezoek aan de huisarts, assistente en praktijkondersteuner. Advies van de dermatoloog moet u wel zelf betalen, ook als u niet zelf naar het ziekenhuis gaat. De kosten gaan van uw eigen risico af (behalve als u het eigen risico al heeft verbruikt). Gelukkig is online advies meestal zo’n 3 keer goedkoper dan een ziekenhuisbezoek.

bel ons Bel ons op 0528 26 25 86 | Voor spoed bel met 0528 22 00 05