Pagina wordt geladen ...

Bloedonderzoek

De huisarts kan in de praktijk deze twee bloedonderzoeken doen: een CRP- of HBA1C-bepaling. Dit gebeurt door bloed te prikken uit de vinger. 

Doordat wij dit onderzoek zelf kunnen doen, is de uitslag direct bekend. We kunnen daardoor sneller beslissingen nemen dan wanneer u naar het ziekenhuis had gemoeten. Zo weet u meteen waar u aan toe bent.

Kosten bloedonderzoek van eigen risico

Normaal valt een bezoek aan de huisarts onder de basiszorg. Dat betekent dat u niet hoeft te betalen voor een bezoek aan de huisarts, assistente en praktijkondersteuner. Maar dit geldt niet voor bloedonderzoek. Daarvoor moet u wel betalen. De kosten gaan af van uw eigen risico, behalve als u uw eigen risico al verbruikt heeft. 

Naam ‘Bethesda ziekenhuis’ op rekening

U krijgt voor het bloedonderzoek een rekening van uw zorgverzekeraar. Op de rekening staat de naam van het Bethesda ziekenhuis (Treant Zorggroep). Dit kan verwarrend zijn, omdat u niet in een ziekenhuis bent geweest. Toch klopt het, omdat wij de apparatuur gebruiken van het Bethesda ziekenhuis. Het ziekenhuis is dus verantwoordelijk voor deze testen.


bel ons Bel ons op 0528 26 25 86 | Voor spoed bel met 0528 22 00 05